Kontakt os gerne for et uforpligtende tilbud på større bestillinger.
Domaine Albert Sounit
Maison Albert Sounit har til huse i den mere end 150 år gamle vinejendom på Place du Champ de Foire i Rully, og stedet rummer nogle af områdets smukkeste vinkældre. Historisk set er kældrene også interessante, idet det faktisk bl.a. er i disse kældre, at nogle af de første Crémants de Bourgogne blev produceret.
Knud Kjellerup overtog firmaet i 1993, og har siden sammen med sine to partnere og husets medarbejdere ihærdigt bestræbt sig på, at sætte nye standarder for kvalitetsniveauet i Côte Chalonnaise. Maison Albert Sounit ejes i dag af Knud Kjellerup, Alex Holm Jensen og Jesper Krogh.
I 2005 erhvervedes vingården Domaine Bernollin i Jully-les-Buxy, og stedet omfatter i dag 12 ha. vinmarker. Egne vinmarker bidrager i dag med ca. 50 % af den samlede produktion. Den resterende halvdel købes, og alle vinene vinificeres på Domaine Bernollin, som efter omfattende investeringer råder over det bedst tænkelige vinificeringsudstyr.
Albert Sounits sortiment Crémant de Bourgogne er lavet på mellem 75 – 100 % druer fra egne marker. Gæringen foregår ved druernes naturlige gær og mellem 16 – 48 måneders lagring (afhængig af type) i kældrene i Rully inden dégorgering. Udvalget består af 7 forskellige Crémants de Bourgogne – alle med hver sin karakter, men fællestrækket er frugt og finesse med en bød finish.
Albert Sounits hvidvine vinificeres for hovedpartens vedkommende på franske egefade. Ved nedkøling af fadkældrene opnås en lang alkoholgæring, og kun druernes naturlige gær anvendes. Der anvendes i gennemsnit ca. 30 % nye fade (varierende fra 20 – 50 %). Vinene lagres mellem 8 – 12 måneder på fad. Alle vinene gennemgår en malolaktisk gæring. Bundfaldet omrøres (bâtonnage) 1 – 2 gange om ugen - afhængig af behov - varierende fra årgang til årgang. Aftapning sker uden filtrering.
Pinot Noir’en sorteres ved sorteringsbord inden afstilkning og vinificering: Ca. 5 dages kold maceration efterfulgt af gæring ved ca. 24 – 26 grader (ca. 7 dage) og efterfølgende maceration på 3 – 6 dage inden presning og omhældning på fad. Alle rødvinene lagres på fad (10 – 16 måneder), hvoraf ca. 30 % er nye fade. Aftapning uden filtrering.
Bæredygtige tiltag hos Domaine Albert Sounit
Lad det være sagt med det samme. Nogle steder på kloden er det lettere at arbejde bæredygtigt og økologisk i markerne end andre steder. Bourgogne hører bestemt ikke til de letteste steder. Af samme grund er der mange producenter, der arbejder bæredygtigt og økologisk hele vejen igennem dyrkningscyklussen og fremstillingsprocessen, men en egentlig certificering ligger dem ikke mest på sinde.
Den første prioritet er produktion af sunde vine af topkvalitet. Sådan er det også hos Maison Albert Sounit.
Vingårdens egne 16,5 ha vinmarker dyrkes efter økologiske principper, og der bruges således ingen herbicider eller insekticider. Man er som udgangspunkt i konversion til økologi, under rådgivning af konsulenten Enrico Peyron, men om man vil gå efter en officiel økologisk certificering, er stadig til intern debat.
Foruden Albert Sounits berømte Crément’er, hvor de er selvforsynende med minimum 80% af druerne, gælder disse principper også for følgende marker og vine:
• Bourgogne Blanc – Les Vignes de La Roche
• Montagny Blanc – Le Pinacle
• Montagny 1. Cru – Les Coères
• Montagny 1. Cru – Vielles Vignes
• Montagny 1. Cru – Les Chaniots
• Montagny 1. Cru – Vignes de 1928
• Bourgogne Rouge – Vieilles Vignes
Det samme gælder for de druer, der købes via langtidskontrakter med eksterne vinbønder. Markerne hos disse, svarende til 10 ha, dyrkes for 80-90% vedkommende efter økologiske- eller bæredygtige principper. Det gælder følgende marker og vine:
• Mercurey Rouge – Vieilles Vignes
• Mercurey Rouge 1. Cru – Clos de Montaigus
• Mercurey Rouge – Noblesse
I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:
Miljøområder:
• Minimere brug af pesticider
• Minimere vandforbrug
• Reducere energiforbrug
• Sortere affald
• Emballage – fx FSC certification
Sociale områder:
• Medarbejdersundhed og -trivsel
• Ligeløn
• Ligestilling mellem kønnene
• Anti-diskrimination af minoriteter
• Børne- og tvangsarbejde
• Menneskerettigheder
Ledelsesstyring:
• Diversitet i ledelsen
• Fælles lønforhandlinger
• Etik- og antikorruption
• Leverandøraftaler
• Databeskyttelsespolitik
• Bæredygtighedsrapportering
• Ekstern forsikring