Jessiaume Santenay Clos du Clos Genet Forstør

Jessiaume Santenay Clos du Clos Genet

3760190210135

Ny vare

Domaine Jessiaume, 2018 - Santenay ”Clos du Clos Genet”

 75 cl
 
 

Flere detaljer

På lager

DKK 349,00

Yderligere information

Vinen har en meget ungdommelig næse med små diskrete noter af krydderier fra lagringen og subtile toner af kirsebær, hindbær og et lille strejf af peber. Den er virkelig velafbalanceret og med god stoflighed og et fint tanninbid, som ikke generer, men blot signalerer, at der er tale om en vin med et godt lagringspotentiale.

Stilen er til den moderne side med en vis volumen og en dejlig saftighed. Den er charmerende og drikkevenlig med en smuk balance mellem afmålt syre og behersket fadanvendelse, som betyder at man fornemmer både vinmageren, appellationen, og sågar marken.

Clos du Clos Genet er vinen fra en lille sydvestligt eksponeret parcel omkranset af en lav mur, hvor jordbunden er præget af brune kalksten og mergel. Der er tale om blot 0,53 ha. med potentiale for flotte rødvine.

Når druerne høstes sker der en sortering såvel oppe i vinmarken som nede på vingården. Herefter er alle stilke fjernet hvorefter druerne uden knusning er anbragt i rustfri ståltanke, hvor druerne og den most, som tyngdekraften bringer, koldmacerere i 5 dage inden den egentlige gæring har fået lov til at gå i gang uden tilføjelse af fremmede gærstammer. Vinen er efterfølgende lagret i 12 måneder på egetræsfade (hvoraf 25% er nye fade) inden den endelige vin bliver sammenstukket og tappet på flaske uden forudgående klaring eller filtrering.

Serverings-TIPS

Serveringstemperaturen bør ligge på 15 – 17 grader. Vinen er virkelig bredt anvendelig. Prøv den til hårvildt, fjervildt, lyst fjerkræ eller kalvekød. 

Domaine Jessiaume

Domaine Jessiaume, der blev grundlagt i 1850, har inden for de seneste årtier bevæget sig op blandet de bedste producenter, ikke kun i Santenay, men i hele Côtes de Beaune.  

Frem til 2006 var der blot tale om overlevering fra den ene generation til den næste. Men siden 2006, hvor Jessiaume familien solgte ejendommen til den skotske forretningsmand David Murray, har tingene taget fart. Aftalen der blev indgået mellem parterne betød, at brødrene Marc og Pascal Jessiaume skulle drive vinproduktionen videre, mens David Murray skulle lægger planer for den fremtidige drift.

David Murray – der for øvrigt også ejer Glasgows Rangers Football Club – skulle bruge nogle år på at fundere over tingene, og hans overvejelser sluttede efter høsten i 2013 hvor han meldte ud, at han ønskede at sætte et helt nyt hold til at realisere drømmen om at løfte Domaine Jessiaume op blandt de bedste i Santenay, og dermed blev sidste kapitel skrevet i familien Jessiaume’s mere end 160 år lange historie i Santenay.

David Murray ansatte den amerikanske kvinde, Megan McClune, som direktør, og hun havde fra start meget klare visioner for ejendommen og indså, at der skulle gøres noget med kvaliteten ovenpå de svære årgange 2011, 2012 og 2013. Hun ansatte den unge franskmand, William Waterkyn som ny winemaker og indikerede dermed kraftigt, at hun ønskede en helt ny dagsorden. William Waterkyn var netop blevet færdig som ønolog, og hans ambitiøse, men samtidig frie sind tiltalte McClune og det passede ind i hendes målsætning om at skrive en helt ny historie på Domaine Jessiaume.

Arbejdet gik i gang og kælderen blev kraftigt opgraderet med nyt og tidssvarende udstyr. Det var dog med stor respekt for ejendommens særpræg og historie, og nærmere en øvelse i at give vinene individualitet, og derfor blev der allerede i forbindelse med 2014 høsten skåret i udbytterne ligesom frugten fra flere parceller med 1. Cru status blev deklassificeret til Domaine Jessiaume’s mindre vine eller solgt til anden side, og allerede i foråret 2015 tog man de første skridt frem mod en omlægning til økologisk produktion.

Domaine Jessiaume råder over ca. 9 ha vinmarker hvoraf hovedparten ligger i Santenay og tæller nogle af kommunens fineste Premier Cru-marker. Derudover ejes også parceller i Auxey-Duresses, Volnay, Pommard og Beaune, hvoraf nogle af dem er ganske små, og produktionen er derfor meget begrænset.

 

Domaine Jessiaume egne parceller er fordelt som følger:

Santenay Les Gravières 1. Cru - 4,20 ha.

Santenay Les Gravières Blanc 1. Cru - 0,77 ha.

Santenay La Comme 1. Cru - 0,18 ha.

Santenay Clos Genet (Lieux-dits) - 0,53 ha.

Auxey-Duresses Les Ecussaux 1. Cru - 0,41 ha.

Auxey-Duresses Les Ecussaux Blanc 1. Cru - 0,31 ha.

Auxey-Duresses - 0,25 ha.

Volnay Les Brouillards 1. Cru - 0,26 ha.

Volnay - 0,08 ha.

Pommard La Combotte (Lieux-dits) - 0,18 ha.

Beaune Les Cents Vignes 1. Cru - 1,16 ha.

Dertil kommer at man tillige opkøber lidt druer, som muliggør produktion af Volnay samt Bourgogne Rouge og Bourgogne Blanc.

Anmeldelser

Der er ingen kundeanmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Jessiaume Santenay Clos du Clos Genet

Jessiaume Santenay Clos du Clos Genet

Domaine Jessiaume, 2018 - Santenay ”Clos du Clos Genet”

 75 cl