Jessiaume Santanau 1er cru les Gravieres Forstør

Jessiaume Santanau 1er cru les Gravieres

3760190210074

Ny vare

Domaine Jessiaume, 2018 - Santenay 1. Cru ”Les Gravieres”, Rouge

 75 cl
 
 

Flere detaljer

På lager

DKK 449,00

Yderligere information

En virkelig charmerende og meget drikkevenlig Bourgogne med en uovertruffen og smuk balance mellem syre og behersket fadtoner. Her fornemmer man tydeligt både vinmageren, appellationen, og sågar marken. Stilen er moderne med volumen og saftighed.

Les Gravieres er ”signaturvinen” fra Domaine Jessiaume, og samtidig er marken, som ligger i den nordlige del af Santenay, tæt på grænsen til Chassagne-Montrachet, utvivlsomt én af de bedste marker i appellationen. Som navnet Les Gravières indikerer, er marken ret stenet og grundet den syd-sydøstlige eksponering, er den hos de bedste fortolkere garant for druer med pæn koncentration og deraf følgende ret kraftfulde vine. Domaine Jessiaume ejer hele 4,2 ha. af de i alt knap 30 ha. og er dermed den største jordbesidder på denne 1. Cru.

Klaserne trimmes i flere omgange inden høsten. Når druerne høstes sker der en nænsom sortering såvel oppe i vinmarken som nede foran vingården. Alle stilke fjernes hvorefter druerne uden knusning er anbragt i rustfri ståltanke hvor druerne og den most, som tyngdekraften bringer, koldmacerere i 5 dage inden den egentlige gæring har fået lov til at gå i gang uden tilføjelse af fremmede gærstammer. Vinen er efterfølgende lagret i 15 måneder på egetræsfade inden den endelige vin bliver sammenstukket og tappet på flaske uden forudgående klaring eller filtrering og med meget lav svovlstabilisering.

Resultatet er blevet en generøs og voluminøs Bourgogne, som virkelig udfolder potentialet i Gravières-marken og lader os fornemme den meget solrige, varme og tørre sommer i glasset. Den virker allerede åben og det relativt høje alkoholindhold er pænt pakket væk bag modne hindbær, saftige kirsebær, forårsblomster og de diskrete fadtoner. En flot vin, som understreger, at man kan finde Pinot Noir-vine på Côte de Beaune, som mere end bider Côte de Nuits i hælene til i målt i Bourgogne valuta attraktive priser!

Serverings-TIPS

Serveringstemperaturen bør ligge på 15 – 17 grader. Prøv den til eksempelvis hårvildt, fjervildt, lyst fjerkræ og kalvekød

 

Domaine Jessiaume

Domaine Jessiaume, der blev grundlagt i 1850, har inden for de seneste årtier bevæget sig op blandet de bedste producenter, ikke kun i Santenay, men i hele Côtes de Beaune.  

Frem til 2006 var der blot tale om overlevering fra den ene generation til den næste. Men siden 2006, hvor Jessiaume familien solgte ejendommen til den skotske forretningsmand David Murray, har tingene taget fart. Aftalen der blev indgået mellem parterne betød, at brødrene Marc og Pascal Jessiaume skulle drive vinproduktionen videre, mens David Murray skulle lægger planer for den fremtidige drift.

David Murray – der for øvrigt også ejer Glasgows Rangers Football Club – skulle bruge nogle år på at fundere over tingene, og hans overvejelser sluttede efter høsten i 2013 hvor han meldte ud, at han ønskede at sætte et helt nyt hold til at realisere drømmen om at løfte Domaine Jessiaume op blandt de bedste i Santenay, og dermed blev sidste kapitel skrevet i familien Jessiaume’s mere end 160 år lange historie i Santenay.

David Murray ansatte den amerikanske kvinde, Megan McClune, som direktør, og hun havde fra start meget klare visioner for ejendommen og indså, at der skulle gøres noget med kvaliteten ovenpå de svære årgange 2011, 2012 og 2013. Hun ansatte den unge franskmand, William Waterkyn som ny winemaker og indikerede dermed kraftigt, at hun ønskede en helt ny dagsorden. William Waterkyn var netop blevet færdig som ønolog, og hans ambitiøse, men samtidig frie sind tiltalte McClune og det passede ind i hendes målsætning om at skrive en helt ny historie på Domaine Jessiaume.

Arbejdet gik i gang og kælderen blev kraftigt opgraderet med nyt og tidssvarende udstyr. Det var dog med stor respekt for ejendommens særpræg og historie, og nærmere en øvelse i at give vinene individualitet, og derfor blev der allerede i forbindelse med 2014 høsten skåret i udbytterne ligesom frugten fra flere parceller med 1. Cru status blev deklassificeret til Domaine Jessiaume’s mindre vine eller solgt til anden side, og allerede i foråret 2015 tog man de første skridt frem mod en omlægning til økologisk produktion.

Domaine Jessiaume råder over ca. 9 ha vinmarker hvoraf hovedparten ligger i Santenay og tæller nogle af kommunens fineste Premier Cru-marker. Derudover ejes også parceller i Auxey-Duresses, Volnay, Pommard og Beaune, hvoraf nogle af dem er ganske små, og produktionen er derfor meget begrænset.

 

Domaine Jessiaume egne parceller er fordelt som følger:

Santenay Les Gravières 1. Cru - 4,20 ha.

Santenay Les Gravières Blanc 1. Cru - 0,77 ha.

Santenay La Comme 1. Cru - 0,18 ha.

Santenay Clos Genet (Lieux-dits) - 0,53 ha.

Auxey-Duresses Les Ecussaux 1. Cru - 0,41 ha.

Auxey-Duresses Les Ecussaux Blanc 1. Cru - 0,31 ha.

Auxey-Duresses - 0,25 ha.

Volnay Les Brouillards 1. Cru - 0,26 ha.

Volnay - 0,08 ha.

Pommard La Combotte (Lieux-dits) - 0,18 ha.

Beaune Les Cents Vignes 1. Cru - 1,16 ha.

Dertil kommer at man tillige opkøber lidt druer, som muliggør produktion af Volnay samt Bourgogne Rouge og Bourgogne Blanc.

Anmeldelser

Der er ingen kundeanmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Jessiaume Santanau 1er cru les Gravieres

Jessiaume Santanau 1er cru les Gravieres

Domaine Jessiaume, 2018 - Santenay 1. Cru ”Les Gravieres”, Rouge

 75 cl