Søg

Kategorier

DankorteDankortVISA & Visa Electron
MastercardJCB CardsMaestro
Mobilpenge
Kontrol Rapport

Tilbud

Riise XO Rom 70 cl. Ambre d'or Reserve Forstør

Riise XO Rom 70 cl. Ambre d'or Reserve

02503

Ny vare

A.H. Riise XO rom
70 cl
40% alc
 

Flere detaljer

Varen er desværre ikke på lager i øjeblikket

DKK 499,00

Yderligere information

Denne eksklusive Rom er skabt som en hyldest til én af de mest markante og entreprenante Danskere, Apoteker og Etatsråd A.H. Riise, som var bosat og virkede på de tidligere Dansk Vestindiske Øer i perioden 1838 til 1878.

Den første Apoteker på Skt. Thomas blev Cand. Pharm Albert Heinrich Riise, som ved Kongelig resolution i 1838 fik privilegium på at drive Apotek i hovedstaden på Dansk Vestindien, Charlotte Amalie.

A.H. Riise stammede oprindeligt fra Ærø hvor han blev født den. 11. September 1810 i Brogade nr. 28 i Ærøskøbing, som søn af en Købmand der tillige også var Kaptajn (Jens Christian Riise)

Efter endt uddannelse, i København, på det Kgl. Vajsenhus Apotek, drog A.H. Riise afsted til Vestindien, hvor han den 27. januar 1842 blev viet i Frederikssted på St. Croix til Heriette Marie Worm.I 40. År levede de 2 ægtefæller et sjældent lykkeligt liv og opfostrede sammen 13. børn.

Året efter i 1843 anlagde A.H. Riise St. Thomas Apotek på adressen Dronningensgade nr. 6 i Charlotte Amalie.

Riise´s første år som Apoteker var økonomisk magre, men han kæmpede ufortrødent videre og gennem hårdt arbejde, og adskellige forretningsrejser i de følgende år til Nord Amerikla blandt andet New York lykkedes det A.H. Riise at knytte vigtige kontakter til flere førende handelshuse, samt at gøre store indkøb af varer til Apoteket.

Forsynet med et stort lager af alle mulige varer især Farmaceutiske produkter blev St. Thomas Apotek kend på alle de omkringliggende Caribiske øer som stedet hvor der fandtes hvad som helst man måtte have brug for til enhver husholdning.

Senere rejste A.H. Riise meget omkring i Vestindien, og besøgte efterhånden naboøerne helt ned til Trinidad, dels for forretningens skyld, dels for at samle naturalier.

Fra disse rejser bragte A.H. Riise tit sjældne planter og urter til St. Thomas og udplantede disse ved hjemkomsten.

Riise havde en levende interesse for botanik og udnyttede med stor dygtighed Vestindiens eksotiske planter og fauna til fremstilling af Pharmaceutiske, alkoholholdige og kosmetiske produkter. blandt andet den velkendte Riises Bay Rum (En slags duftevand/Parfume) der var stærkt medvirkende til A.H. Riises senere velstand.

Således blev der fra A.H. Riise´s Apotek forhandlet, og blandet Rom, og Bitter fra de Vestindiske Øer, som især blev brugt som medicin mod maveonder, og andre genvordigheder.

A.H. Riise deltog ivrigt i alt hvad der rørte sig på St. Thomas, særligt vedrørende forretningslivet. Således var han Direktør i Bank of St. Thomas og Marine Asylum samt i St. Thomas Gas Co.

Riise var også medlem af borgerrådet der varetog kommunens interesser samt formand for Kolonial rådet.

Efter et langt og oplevelsesrigt liv og virkei Dansk Vestindien flyttede A.H. Riise i 1879 tilbage til Danmark, efter at have overdraget sin forretning på St. Thomas til en svigersøn.
Ved hjemkomsten bosatte A.H. Riise sig på Frederiksberg i København, hvor han indtog den imposante villa tidligere kendt som "Alleenlyst" men som efter Riises overtagelse blev omdøbt til St. Thomas.

Villaen blev revet ned i 1900, og stedet er idag kendt som St. Thomas Plads beliggende på Frederiksberg Allé.

Albert Heinrich Riise døde d. 18. Oktober 1882 og er stedt til hvile på Frederiksberg Assistents Kirkegård.

A.H. Riise var Ridder af Dannebrog, samt bærer af den Svenske Vasa orden.

A.H. Riise X.O. Reserve er en udsøgt rom fra Vestindien. Den er håndblended af flere forskellige Rom destillater som er op til 20 år gamle, og har en flot gylden let mahogniagtig farve.

I smagen er denne Rom i absolut særklasse med sin dybe frugtagtige og fyldige smag med komplekse nuancer af Orange, Mango, Papaya og Vanillie afsluttende med en fløjlsagtig blød og delikat sødmefuld eftersmag.

Produktionen af denne " Super Premium " Rom er stærkt begrænset.

Hvert fad er specielt udvalgt af vor "Master Distiller"og aftappet enkelt vis "Single Barrel" hver flaske er desuden mærket med individuelt flaske og fad nummer samt aftapnings dato.

 

Anmeldelser

Der er ingen kundeanmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Riise XO Rom 70 cl. Ambre d'or Reserve

Riise XO Rom 70 cl. Ambre d'or Reserve

A.H. Riise XO rom
70 cl
40% alc