Søg

Louis Jadot

DankorteDankortVISA & Visa Electron
MastercardJCB CardsMaestro
Mobilpenge
Kontrol Rapport

Tilbud

Louis Jadot

I Bourgogne, og navnlig i Côte d’Or, er den enkelte producents stil og integritet ofte mere betydningsfuld end den enkelte appellation eller vinmark – navnlig når man tænker på, at en given mark kan have fem forskellige ejere og dermed blive til fem forskellige vine. Med Bourgognes mangfoldighed og komplic...

I Bourgogne, og navnlig i Côte d’Or, er den enkelte producents stil og integritet ofte mere betydningsfuld end den enkelte appellation eller vinmark – navnlig når man tænker på, at en given mark kan have fem forskellige ejere og dermed blive til fem forskellige vine. Med Bourgognes mangfoldighed og komplicerede sammensætning in mente, kan en seriøs og respekteret producent derfor vise sig at være nøglen, der får vinelskerens øjne op for denne fantastiske region. Det er ofte via en sådan, at de forskellige kommuners og markers typicitet lader sig afsløre.

Maison Louis Jadot er ubetinget en af disse, og er synonym med en agtværdig og respekteret historie og et vedholdende højt kvalitetsniveau, og ikke at forglemme ejerskab af 150 ha vinmarker, hvoraf 70 af disse ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker.


Legendariske vinmagere


Maison Louis Jadot blev etableret i 1859, som det handelshus vi kender i dag af Louis Henri Denis Jadot. Men berømmelsen skyldes ikke mindst Louis Jadots nu legendariske vinmager, Jacques Lardière, der tiltrådte i 1970. Jacques Lardière er utvivlsomt en af vinverdenens helt store ledestjerner. En bestemt herre med en filosofisk tilgang til vinavl og vinfremstilling. Jacques’ overordnede mantra er, at de sunde drueklaser skal omdannes til vin, med et minimum af menneskelig intervention, for dermed at lade autencitet og ophav skinne igennem.

Således finder der ingen pre-maceration sted hos Jadot, overpumpning er bandlyst, ingen øvre temperaturgrænse under gæringen, og den færdiggærede vin bliver i gæringstankene indtil skaller og kerner bundfældes ad naturens vej. Den efterfølgende fadlagring sker typisk med op til en tredjedel nye fade – fra egen bødker i øvrigt. Enhver menneskelig indgriben lukker døre fremfor at åbne dem, ifølge Jacques Lardière.

Maison Louis Jadot ledes i dag af Pierre-Henri Gagey, hvis familie også udlejer marker til Jadot. Som teknisk direktør fungerer nu det lysende talent, Frédéric Barnier, der efter at have arbejdet side om side med Jacques Lardière igennem tre år, nu er i stand til at stå på egne ben, og videreudvikle Jacques’ eksemplariske arbejde. Jacques selv havde egentlig trukket sig tilbage, men Jadots opkøb af Resonance Vineyard i Oregons Willamette Valley trak ham ud af pensionisttilværelsen.

Det er fristende at sige, at Louis Jadots husstil er blevet mere indsmigrende, moderne og drevet af frugt under Frédéric Barniers tid som teknisk direktør. Ydermere har han været bannerfører for at trække Maison Louis Jadot i en mere grøn og bæredygtig retning. Siden 2019 har huset således været level 3 certificeret under Haute Valeur Environnementale, med det formål at beskytte biodiversitet, vandressourcer, begrænse brug af kunstgødning og reducere CO2-udledning.

 

Mere

Louis Jadot 2 varer

Viser 1 - 2 af 2
Viser 1 - 2 af 2