Søg

Pessac-Leognan / Graves

DankorteDankortVISA & Visa Electron
MastercardJCB CardsMaestro
Mobilpenge
Kontrol Rapport

Tilbud

Pessac-Leognan / Graves

Pessac-Léognan er Bordeaux’ nye super appellation, der faktisk først blev etableret i 1987 som en udskillelse af den nordlige del af Graves. Området har appellation for både rød og hvid, og alle klassificerede vine fra Graves, røde som hvide, produceres under denne appellation. De røde er ...

Pessac-Léognan er Bordeaux’ nye super appellation, der faktisk først blev etableret i 1987 som en udskillelse af den nordlige del af Graves. Området har appellation for både rød og hvid, og alle klassificerede vine fra Graves, røde som hvide, produceres under denne appellation. De røde er blandt Bordeaux’ bedste. De produceres overvejende på Cabernet Sauvignon med et tilskud af Merlot, men også Cabernet Franc, Petit Verdot og Carmenère ses anvendt. Vinområdet ligger helt op til de første bymæssige bebyggelser i selve Bordeaux by. Det er Bordeauxvinens vugge, men desværre en lidt overset appellation på flere eksportmarkeder. I Bordeaux har man længe kendt områdets kvaliteter, og man nyder således lokalt store mængder af de fremragende vine fra Pessac-Léognan. De bedste vine fra Pessac-Léognan er klassificeret i et ikke-hierarkisk system som Grand Cru Classé. 13 røde og 9 hvide vine er klassificeret. Seks slotte har klassifikation for både rød- og hvidvin.

Produktion i 2014: 68.242 hektoliter - Produceret på 1.459 hektar = 46,8hl/ha

Vi har et bredt udvalg hos www.1855cru.com som vi er medejere af, der har vi specialiseret os i at handle med Bordeaux. I butikken Brdr. Schmidt Vinhandel der ligger i Viby Centret ved Aarhus, har vi et stort udvalg af klassificeret Bordeaux vine i kælderen, hvor du altid er velkommen.

 

Mere

Pessac-Leognan / Graves 4 varer

Viser 1 - 4 af 4
Viser 1 - 4 af 4