Søg

Domaine Gille

DankorteDankortVISA & Visa Electron
MastercardJCB CardsMaestro
Mobilpenge
Kontrol Rapport

Tilbud

Domaine Gille

I næsten fem århundreder har der været produceret vin på Domaine Gille, der er beliggende i den lille smukke landsby Comblanchien i Côte de Nuits. Vingården, som dækker i alt 9,5 hektar, ligger lige i smørhullet af én af Frankrigs mest berømte og prestigefyldte vinregioner.

Vingården
Den nuværende vingård med tilhørende k&ae...

I næsten fem århundreder har der været produceret vin på Domaine Gille, der er beliggende i den lille smukke landsby Comblanchien i Côte de Nuits. Vingården, som dækker i alt 9,5 hektar, ligger lige i smørhullet af én af Frankrigs mest berømte og prestigefyldte vinregioner.

Vingården
Den nuværende vingård med tilhørende kældre blev opført af Vivant Gille (1877-1938), der også har lagt navn til vingården. Men familien Gille kan trække en direkte linje helt tilbage til 1570, hvorfra vinmarkerne i Comblanchien er blevet overleveret fra far til søn. Og familienavnet "Gille" er det ældste i hele regionen. I dag er det Pierre Gille og hans søn Matthew, der står ved roret og viderefører Domaine Gille med en stor respekt for vingårdens stolte traditioner.

Vinmarkerne
Igennem årene er Domaine Gille stille og roligt blevet udvidet fra udelukkende at omfatte vinmarker i Nuit St. George til nu også at omfatte marker i Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny og Morey St. Denis samt marker i Côte de Beaune, bl.a. en parcel i Grand Cru marken Corton Les Renardes.

Fra drue til vin
Produktionen på Domaine Gille er helt klassisk. Al høst foretages med håndkraft, og druerne sorteres meget grundigt, inden de afstilkes i vinkælderen. Druerne føres herefter over i tanke, der er tilpasset størrelserne på de enkelte parceller, hvor druerne er høstet. Temperaturen på tankene sættes ned til 12 grader for at undgå, at gæringen starter for hurtigt. Udblødningen foregår over en periode på 5-7 dage for at udtrække flest mulige aromastoffer fra druerne. Efterfølgende starter gæringen helt naturligt, og i løbet af gæringen foretages "pumping over" flere gange. Der foretages "pigeage" flere gange under gæringen for at skubbe "hatten" ned i mosten for derved at udtrække yderligere farve og aroma fra druernes skind. Gæringen manipuleres ikke i et forsøg på at frembringe en særlig stilart, men foregår helt naturligt, således at vinene fra Domaine Gille i størst muligt omfang afspejler årgangen og det "terroir", hvor druerne har vokset.

"Bourgognevine skal ikke fabrikeres eller masseproduceres. Druerne fra de små parceller skal bare fortælles os, hvor i området de har vokset og hvornår", siger Pierre Gille.

 

Mere

Domaine Gille 5 varer

Viser 1 - 5 af 5
Viser 1 - 5 af 5