Søg

Bordeaux Vin

DankorteDankortVISA & Visa Electron
MastercardJCB CardsMaestro
Mobilpenge
Kontrol Rapport

Tilbud

Bordeaux Vin

Vi har en stor kærlighed til vinene fra Bordeaux, og har derfor et stort udvalg i vores kælder i Brdr. Schmidt Vinhandel/Gladforvin.dk i Viby Centret. Vi er også medejere af www.1855cru.com , hvor vi kan skaffe det meste, så sig endelig til hvis du mangler noget klassificeret Bordeaux.

Bordeaux i tal.

Produktionsareal

Bordeauxregion...

Vi har en stor kærlighed til vinene fra Bordeaux, og har derfor et stort udvalg i vores kælder i Brdr. Schmidt Vinhandel/Gladforvin.dk i Viby Centret. Vi er også medejere af www.1855cru.com , hvor vi kan skaffe det meste, så sig endelig til hvis du mangler noget klassificeret Bordeaux.

Bordeaux i tal.

Produktionsareal

Bordeauxregionen er klart den største AOC vinregion i Frankrig og samtidig verdens største vinregion for kvalitetsvine. I Bordeaux’ forskellige appellationer produceres der på i alt 110.200 hektar vinmarker. Den næststørste vinregion i Frankrig er Rhônedalen, hvor der produceres på 70.800 hektar, mens den tredjestørste vinregion er Loiredalen, hvor vinmarkerne dækker et areal på 47.200 hektar. Bordeaux’ produktionsareal dækker, for så vidt angår AOC-vin, ikke mindre end 24% af det samlede areal i Frankrig og faktisk hele 1,5% af verdens samlede arealer, der er forbeholdt vindyrkning.

Inden for appellationerne er det i særdeleshed Bordeaux Rouge og Bordeaux Supérieur, der udgør den største andel af produktion med hele 47% i 2011. Den næststørste er appellationerne i Graves og på Médoc med 18%. Produktionen af tørre hvidvine udgør kun 8%, mens produktionen af de søde hvidvine fra bl.a. Sauternes og Barsac kun udgør 3% af den samlede produktion.


Druerne

Siden starten af 1980´erne har der været en fremgang af de samlede beplantede arealer med omkring 18%. Det er især beplantningen af de blå druer, der har været i vækst, og arealet udgør i dag 85% af det samlede areal.

Af de blå druer er især Merlot dominerende. Med en samletbeplantning på 64% er Merlot Bordeaux’ vigtigste druetype.  Cabernet Sauvignon er den næststørste med 23%, mens Cabernet Franc udgør 11%. De resterende arealer er beplantet med Malbec, Petit Verdot og Carmenère. Disse udgør imidlertid under 2% af de samlede beplantede arealer.
De grønne druer dækker kun 12% af de beplantede arealer i Bordeauxregionen. Blandt de grønne druer er Sémillon med 50% den vigtigste, efterfulgt af Sauvignon Blanc med 42%.


Vinslotte og ejendomme

Inden for de seneste 20 år er antallet af vinbønder mere end halveret fra 15.900 i 1991 til 7.900 vinbønder i 2011. Og dermed er ejendommene vokset i gennemsnitlig størrelse fra 7 hektar i 1991 til gennemsnitligt 14,5 hektar i 2011.

Kooperativerne

I 2011 havde regionen i alt 23 kooperativer og 3 kooperative sammenslutninger. 42% af alle Bordeaux’ vinbønder er tilsluttet et kooperativ, og kooperativerne producerer ca. 25% af al vin produceret i Bordeauxregionen på ca. 22% af det samlede areal.

Mere

Bordeaux Vin 5 varer

Underkategorier

  • Margaux

    Vi er rigtigt glade for Chateau Angludet, da vi syntes de laver rigtigt Margaux vin, vi har altid et bredt udvalg af årgange fra dette hus i vores kælder i Brdr. Schmidt Vinhandel / gladforvin.dk i Viby Centret, så kig forbi og se hvad der ligger søger du noget specielt er du altid velkommen til at kontakte os.

    Vi er også medejere af www.1855cru.com hvor vi er specialister i klassificeret Bordeaux.

    Margaux er i hektar, men ikke i udbytte, den største af underappellationerne i Haut-Médoc. Det er overvejende Cabernet og Merlot, der hersker her, og i et lidt mindre omfang Petit Verdot og Malbec. Undergrunden i denne den sydligste appellation på Médoc, er varm og meget mager, og indeholder stort set kun grus og sand, hvorved vinmarkerne er godt drænet i regnfulde år. Appellationen indeholder flere klassificerede slotte end nogen anden appellation på Médoc. Vinene bliver elegante, parfumerede og violagtige med en ofte fløjlsblød struktur, for så vidt angår de bedste af vinene.

     

    Produktion i 2014: 64.799 hektoliter - Produceret på 1.499 hektar = 43,2hl/ha

     

  • Saint Julien

    Appellation Saint-Julien er den mindste af de fire kendte underappellationer på Médoc, der er hjemsted for de klassificerede slotte. Stort set enhver plet i kommunen er velegnet til dyrkning af vin, og undergrunden er meget ensartet. Langt de fleste marker tilhører klassificerede ejendomme. Og selv de få ikke-klassificerede marker er fremragende. Markerne på de små bakkedrag skråner enten ned mod floden eller er beliggende med en sydvendt skråning ned mod kanalerne, og de er godt drænet. Vinene fra Saint-Julien betegnes ofte som de blødeste og måske mest charmerede fra Médoc. Cabernet Sauvignon er dominerende i vinene fra Saint-Julien. Sidedruerne er Cabernet Franc og Merlot.

    Produktion i 2014: 35.974 hektoliter - Produceret på 934 hektar = 38,5hl/ha

    Jeg har altid selv været ret pjattet med Leoville Poyferre, og derfor har vi næsten altid købt den En Primeur, og har derfor lidt forskellige årgange af den i kælderen hos Brdr. Schmidt Vinhandel / Gladforvin.dk. Vi er også medejere af www.1855cru.com hvis du søger noget specielt klassificerede Bordeaux så kan vi garantert hjælpe.

     

  • Pauillac

    Pauillac er måske den vigtigste af appellationerne på Médoc. I hvert fald når det gælder forbrugerens kendskab til Bordeaux generelt. I Pauillac ligger nemlig ikke mindre end 18 klassificerede slotte, og hele tre af disse er 1. Cru. Der har således altid været rigeligt at se op til og måle sig op imod for mange af de mindre slotte. I dag er selv de mindste af Cru’erne gode. Pauillac er nok den kommune, hvor vinene har det højeste bundniveau. De grusholdige bakker er høje i Pauillac og rager nogle steder 30 meter op. Vinmarkerne tilhørende de enkelte slotte ligger oftest i samlede parceller i tilknytning til selve slottet. Omkring 75% af alle marker i Pauillac tilhører klassificerede slotte. Cabernet er dominerende i Pauillac, men der er også en del beplantning af Merlot, og i mindre grad Petit Verdot og Malbec.

    Produktion i 2014: 46.562 hektoliter - Produceret på 1.218 hektar = 38,2hl/ha

    Vi er medejere af www.1855cru.com sig til hvis der er noget specielt du søger. Vi har også et stort udvalg i Brdr. Schmidt Vinhandel / gladforvin.dk i kælderen i Viby Centret,

  • Saint-Estephé

    I den nordligste af de seks store Médoc-kommuner betegnes vinene ofte som lidt rustikke og kluntede, hvilket nok skyldes det høje syreindhold, mens vinene er helt unge. Det er Médocs muskler, der sidder her i Saint-Estèphe, hvor vi finder de mest maskuline udtryk i hele Bordeaux regionen. I den sydlige del af Saint-Estèphe er undergrunden gruset, og Cabernet Sauvignon trives godt. Her findes de bedste og mest kendte af vinene. Lidt nordligere bliver undergrunden mere lerholdig, og Merlot begynder at finde indpas. Der er en vis variation i vinene, men generelt kan vinene fra Saint-Estèphe være lidt utilgængelige som unge. De er meget holdbare, men selv med mange års lagring kan de stadigvæk virke overraskende friske. Der er fem klassificerede slotte i Saint-Estèphe, men mange flere rigtig gode vine uden klassifikation. Mange af disse er – eller var tidligere - en del af Cru Bourgeois klassifikationen.

    Produktion i 2014: 52.422 hektoliter - Produceret på 1.222 hektar = 42,9hl/ha

    Søger du noget specielt fra området hjælper vi gerne, vi er også medejere af www.1855cru.com, så sig enlig til hvis der er noget vi kan gøre. Du er også altid velkommen til at smutte ned i vores hyggelige kælder i Brdr. Schmidt Vinhandel / Gladforvin.dk i Viby Centret ved Aarhus.

     

  • Sauternes

    Sauternes er den mest kendte vin af Bordeaux’ søde hvidvine, og den har været pejlemærke for søde vine fra alle egne af verden. Men den kan kun produceres i dens form og udtryk her i denne egn af Bordeauxregionen mellem floderne Ciron og Gannone. Tågen fra floderne siver i sensommeren ind over vinmarkerne, hvilket skaber de helt perfekte forhold for skimmelsvampen Botrytis, der prikker små huller i druens skind, således at vandet kan fordampe. Resultatet er indskrumpede druer med en koncentreret aroma og et højt sukkerindhold i mosten. Druerne plukkes over flere omgange i perioden fra september til oktober. Vinen bliver intens i smagen og udvikler en olieagtig konsistens, som man ikke finder i andre vine. De bedste vine fra Sauternes er uden sidestykke og har en kolossal holdbarhed. Vinene produceres med Sémillon som hoveddrue og Sauvignon Blanc og Muscadelle som supplerende druer. Appellationen er den største, men udbyttet er det laveste blandt alle de søde appellationer.

    Produktion i 2014: 22.689 hektoliter - Produceret på 1.650 hektar = 13,8hl/ha

    Vi prøver altid på at købe ind så vi har noget Sauternes med lidt alder liggende i vores kælder i Viby Centret ved Aarhus hos Brdr. Schmidt Vinhandel / Gladforvin.dk vi er også medejere af www.1855cru.com

  • Saint-Emilion

    Selve Saint-Émilion by er en fantastisk velbevaret perle af en middelalderby, som har lagt navn til appellationen. Undergrunden er meget varierende. De største og bedste koncentrationer af gode vinmarker er de ler- og kalkholdige skråninger omkring selve byen samt et større grus plateau nordvest for byen tæt på grænsen til Pomerol. Det er Merlot, der dominerer vinmarkerne. Den stortrives her sammen med Cabernet Franc. Saint-Émilion er kendt for kraftige smagsfulde rødvine, der kan være sødmefulde i eftersmagen. Men der er stor variation i vinene. Området er endvidere kendetegnet ved en stor variation i producenternes størrelse. I Saint-Émilion findes rigtig mange helt små producenter og nogle enkelt store. Blandt de allerstørste findes kooperativet ”Union de Producteurs de Saint-Émilion”, der står for tæt ved 40% af den samlede produktion.

    Produktion i 2014: 59.261 hektoliter - Produceret på 1.174 hektar = 50,5hl/ha

    Vi har flere årgange af det fremragende vinhus Clos de Jacobins liggende i kælderen, vi er medejere af www.1855cru.com så sig til hvis der er noget specielt du søger.

     

     

  • Pomerol

    I Pomerol viser Merlot hele sit repertoire. På dette kølige lerholdige pleateau frembringes nogle af de mest markante Merlotvine med fedme, kraft og en cremet fylde, som man ikke møder andre steder. Pomerol er et lille område – faktisk mindre end den lille kommune Saint-Julien på Médoc – og ejendommene har i gennemsnit meget få hektar. Mange af vinene ses meget sjældent i fri handel, da efterspørgslen efter disse unikke merlotvine er enorm. Og priserne er tilsvarende skyhøje.

    Pomerol har ingen officiel klassifikation, der inddeler vinene i klasser. Men der eksisterer et uformelt heraki, hvor kultvinen Château Petrus ligger i toppen.

    Produktion i 2014: 32.763 hektoliter - Produceret på 788 hektar = 41,6hl/ha

    Vi har et bredt udvalg af Pomerol vine du kan se her på 1855cru.com

     

  • Medoc & Haut Medoc

    Appellationen Haut-Médoc, altså underforstået den del af appellationen, der ikke omfatter de seks underappellationer Listrac, Moulis, Margaux, Saint-Julien, Pauillac og Saint-Estèphe, strækker sig fra nord om Saint-Estèphe og næsten helt ned til ringvejen, der indrammer Bordeaux by. Og der er i sagens natur en hel del forskel på vinene i appellationen, da både undergrunden og mikroklimaet er forskelligt fra syd til nord. Appellationen har fem klassificerede slotte og en lang række at gode stabile vine, der hovedsageligt alle er produceret med Cabernet Sauvignon som hoveddruen.

    Produktion i 2014: 209.525 hektoliter - Produceret på 4.628 hektar = 45,3hl/ha

    Vi har et bredt udvalg af årgange fra Chateau Belgrave i kælderen, så kig forbi vinhandlen i Viby Centret ved Aarhus Brdr. Schmidt Vinhandel / Gladforvin.dk.

    Vi er også medejere af www.1855cru.com der er specialiseret i at handle med klassificerede Bordeaux vine.

     

  • Pessac-Leognan / Graves

    Pessac-Léognan er Bordeaux’ nye super appellation, der faktisk først blev etableret i 1987 som en udskillelse af den nordlige del af Graves. Området har appellation for både rød og hvid, og alle klassificerede vine fra Graves, røde som hvide, produceres under denne appellation. De røde er blandt Bordeaux’ bedste. De produceres overvejende på Cabernet Sauvignon med et tilskud af Merlot, men også Cabernet Franc, Petit Verdot og Carmenère ses anvendt. Vinområdet ligger helt op til de første bymæssige bebyggelser i selve Bordeaux by. Det er Bordeauxvinens vugge, men desværre en lidt overset appellation på flere eksportmarkeder. I Bordeaux har man længe kendt områdets kvaliteter, og man nyder således lokalt store mængder af de fremragende vine fra Pessac-Léognan. De bedste vine fra Pessac-Léognan er klassificeret i et ikke-hierarkisk system som Grand Cru Classé. 13 røde og 9 hvide vine er klassificeret. Seks slotte har klassifikation for både rød- og hvidvin.

    Produktion i 2014: 68.242 hektoliter - Produceret på 1.459 hektar = 46,8hl/ha

    Vi har et bredt udvalg hos www.1855cru.com som vi er medejere af, der har vi specialiseret os i at handle med Bordeaux. I butikken Brdr. Schmidt Vinhandel der ligger i Viby Centret ved Aarhus, har vi et stort udvalg af klassificeret Bordeaux vine i kælderen, hvor du altid er velkommen.

     

Viser 1 - 5 af 5
Viser 1 - 5 af 5