Kientzler Pinot Gris 2018 Alsace Forstør

Kientzler Pinot Gris 2018 Alsace

427843

Ny vare

Doamine Kientzler Pinot Gris 2018
Alsace
75 cl
13,5 % Alc

Flere detaljer

På lager

DKK 169,00

Yderligere information

Vinen har en frisk og indbydende bouquet med noter af blomster, fersken, abrikos og en lille anelse røg. I smagen er vinen livlig, fed og velafbalanceret med en tone af honning. En klassisk og lækker Pinot Gris, der kalder på en dejlig forret med fed laks.

 

Vinen produceres på 100% Pinot Gris fra vinstokkene der har en gennemsnitsalder på mere end 35 år. Vinen skal drikkes indenfor de første 5 år efter høsten, hvor den stadig har friskheden i behold.

 

Serverings-TIP

Serveringstemperaturen bør være 8 – 10 grader. Vinen kan serveres til en bred vifte af retter, lige fra krydrede asiatiske retter til Sushi. Det er en helt perfekt vin til røget laks (a match made in heaven) samt til modne oste. Det er også en rigtig god vin at bruge som aperitif

 

Domaine Kientzler

 

Domaine Kientzler, der i dag drives af brødrene Eric og Thierry Kientzler, er blandt den absolutte elite af producenter i Alsace-regionen. I flere sammenhænge er Domaine Kientzler listet blandt TOP-10 producenterne, og flere gange er Domaine Kientzlers vine blevet vurderet som værende blandt regionens bedste.

 

Domaine Kientzler arbejder med den største respekt for miljøet i vinmarkerne, og er på vej til en omlægning til økologi. Vinmarkerne dækker et areal på 13,8 hektar heraf 4,4 hektar Grand Cru-marker der ligger i vinbyerne Ribeauvillé, Bergheim, Hunawihr og Riquewihr.

 

Eric og Thierry Kientzler er ”traditionalister”. Der er ikke skruet på sødmeknappen. På Domaine Kientzler er der en udpræget lidenskab for tørre og gastronomiske vine.

 

Kientzler-familiens historie som vinproducenter

Familien har nu i 5 generationer dyrket vin i og omkring Ribeauvillé. Fra at være en sekundær aktivitet i det nittende århundrede blev vinproduktion familiens vigtigste aktivitet i midten af det tyvende århundrede.

 

I 1866 købte Dominique Alphonse Kientzler en købmandsforretning i centrum af landsbyen Ribeauvillé. Han ejede også nogle få rækker vinstokke, som han havde arvet fra sin far og bedstefar, der begge var bagere. På daværende tidspunkt havde vinbønderne ofte et andet job for at få økonomien til at hænge sammen.

 

I 1895, mens Alsace var tysk, oprettede Alphonse Dominique et vinkooperativ i Ribeauvillé sammen med et par andre vinbønder. Hans søn Alphonse arvede hans dynamik og ansvarsfølelse og blev borgmester i Ribeauvillé før 2. verdenskrig, og blev genvalgt til posten efter befrielsen i 1945. Han overtog købmandsforretningen, og hans vigtigste kunde var et kloster, der husede 900 søstre lige rundt om hjørnet. Alphonse leverede mad, krydderier, frugt og grøntsager til søstrene i Ribeauvillé to gange om ugen. Han deltog også i oprettelsen af vinmessen i byen, der blev afholdt hvert år ved siden af den katolske kirke. Han beskæftigede tre arbejdere til at passe vinstokkene og byggede en kælder, og installerede en vinpresse nær købmandsforretningen i det, der i dag er blevet til ”Hotel de la Tour”.

 

Det var François, Alphonses søn, der besluttede at specialisere sig i vindyrkning og produktion. Han studerede vinproduktion i Schweiz. Da han vendte tilbage til Ribeauvillé, helligede han sig helt dyrkning og produktion af vin.

 

Desværre afbrød 2. verdenskrig hans karriere, men François overlevede krigen og vendte tilbage til sin families vingård i 1945. Efter at have tilbragt to år på ” l’école viticole de Beaune” i 1970\'erne begyndte hans søn André at arbejde på familiens vingård sammen med sin far. Familievirksomheden beskæftigede seks personer og vinmarkerne dækkede et areal på lidt over ni hektar, hvoraf en tredjedel var Chasselas-vinstokke.

 

Far og søn startede den udfordrende opgave med at omstrukturere markerne ved at trække de gamle vinstokke op, og genplante med mere ædle sorter. Lige siden har Riesling været den største og vigtigste drue på vingården sammen med Pinot Gris og Gewurtztraminer.

 

Det næste store skridt for familien var at flytte virksomheden fra byens centrum til den nuværende placering i udkanten af Ribeauvillé.  Faciliteterne i byens centrum var blevet trange og vanskelige at få adgang til, udflytningen gjorde det muligt at bygge mere egnede og tidssvarende faciliteter. Dette var begyndelsen på den første eksport af vine. Takket være vinens høje kvalitet, blev André valgt til årets vinproducent i 1992 af Gault & Millaut.

 

I dag strækker vinmarkerne sig over 13,8 hektar, herunder 4,4 hektar Grand Cru, hovedsageligt i Ribeauvillé. Vingården har også marker i Bergheim, Hunawihr og Riquewihr.

 

Siden 2009 har Thierry og Eric, Andrés sønner, overtaget ansvaret. Førstnævnte er ansvarlig for markerne og produktionen mens Eric tager sig af familiens kommercielle opgaver.

Anmeldelser

Der er ingen kundeanmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Kientzler Pinot Gris 2018 Alsace

Kientzler Pinot Gris 2018 Alsace

Doamine Kientzler Pinot Gris 2018
Alsace
75 cl
13,5 % Alc