Søg

Irsk whisky

DankorteDankortVISA & Visa Electron
MastercardJCB CardsMaestro
Mobilpenge
Kontrol Rapport

Tilbud

The Whistler Blue Note 7 YO Single Malt Forstør

The Whistler Blue Note 7 YO Single Malt

5391528256013

Ny vare

The Whistler Blue Note 7 YO Single Malt
70 cl
46% alc
Sherry Cask Finish

Flere detaljer

På lager

DKK 450,00

Yderligere information

Boann er et familieejet destilleri, der er beliggende nord for Dublin i Drogheda i hjertet af Boyne Valley. Det er grundlagt af Pat Cooney og hans kone Maria, men parrets fire børn er alle involveret i forretningen. Pat Cooney har tjent sine penge i øl- og vandindustrien. Igennem en periode på 40 år, fik han opbygget Irlands største distributionsselskab (Gleeson Group) og via salget af forretningen i 2012, fik han frigivet en masse midler, som han nu bl.a. har placeret i whiskey-produktion.

Destilleriet er helt nybygget, og et af de flotteste destillerier i hele Irland. I forlængelse af destilleriet har Cooney familien endvidere opført et smukt mikrobryggeri, hvor der produceres nogle fantastiske specialøl. Destilleriet rummer også besøgscenter og en lille restaurant.

 

Myten om gudinden Boann
Destilleriet er opkaldt efter gudinden Boann, der var gift med Nechtan (kongen af bronzealderfolket). Gudinden skulle efter sigende havde været skyld i at en magisk brønd i området skulle være bruset så voldsomt op, at den derved har skabt River Boyne. Ved den lejlighed skulle hun selv være omkommet efter først at have mistet en arm, et ben og derefter et øje. Boann er blevet et symbol for viden og kreativitet, og hendes navn lever videre i River Boyne, som endnu i dag har historisk, mytisk og spirituel betydning i irsk kultur.

 

Boann’s Whistler
Da familien Cooney endnu ikke har whiskey fra eget destilleri at kunne sælge, har man indkøbt et meget stort parti bl.a. på Cooley destilleriet inden det blev solgt til Beam/Suntory. Meget af denne whisky var helt nydestilleret, og efterfølgende har familien lagret whiskeyen på forskellige fadtyper for så derefter at kunne tappe en serie af gode kvalitetsprodukter. ”The Whistler” henviser til Pat Cooney’s forkærlighed for at fløjte, hvilket han praktiserer ofte. I det hele taget er familien meget musikalsk, og der er mange referencer til musik på flaskernes udstyr.

 

Anmeldelser

Der er ingen kundeanmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

The Whistler Blue Note 7 YO Single Malt

The Whistler Blue Note 7 YO Single Malt

The Whistler Blue Note 7 YO Single Malt
70 cl
46% alc
Sherry Cask Finish