Søg

Rød Bourgogne

DankorteDankortVISA & Visa Electron
MastercardJCB CardsMaestro
Mobilpenge
Kontrol Rapport

Tilbud

Domaine Gille 1er Cru les Caililes 2014 Forstør

Domaine Gille 1er Cru les Caililes 2014

3654116215641651

Ny vare

Domaine Gille 1er Cru les Caililes 2014
Nuit St-Georges
75 cl
 
 

Flere detaljer

På lager

DKK 499,00

Yderligere information

En super koncentreret vin, der nemt kan nydes nu, men som har et godt lagringspotentiale, og som først rigtig folder sig ud med lidt alder på bagen.

1. Cru marken "Les Cailles" ligger på den midterste del af skråningen syd for byen Nuits-St-Georges. Undergrunden består bl.a. af småsten og grus, som giver en ekstraordinær dræning i marken, og det er her, at nogle af de meste koncentrerede vine i Nuit-St-Georges bliver til. Domaine Gilles parcel er overvejende beplantet med vinstokke fra starten af 1970´erne og nærmer sig således en gennemsnitsalder på omkring 50 år.

Høsten foregår manuelt, og vinifikationen starter med en "kold maceration" i 6 dage efterfulgt af den alkoholiske gæring, som startes med omgivelsernes naturlige gær. Vinen lagres efterfølgende i minimum 18 måneder på "medium toasted" egefade, hvoraf 1/3 fornyes hvert år.

Vinen har en dyb rubinrød farve. I næsen fornemmes modne mørke bær og toner af vanilje. I smagen fornemmer man den høje koncentration af tanniner, der fremstår velafbalanceret i fin harmoni med vinens naturlige syreindhold. Det er en fyldig fuldblods Bourgogne med et lagringspotentiale på godt 25 år efter høståret.

Serverings-TIPS
Vinen, som bør serveres ved en temperatur på mellem 18 - 20 grader, er meget velegnet til kraftige og modne oste samt kraftige og krydrede kødretter.

 

Anmeldelser

Der er ingen kundeanmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Domaine Gille 1er Cru les Caililes 2014

Domaine Gille 1er Cru les Caililes 2014

Domaine Gille 1er Cru les Caililes 2014
Nuit St-Georges
75 cl