Søg

Bourgogne Vin

DankorteDankortVISA & Visa Electron
MastercardJCB CardsMaestro
Mobilpenge
Kontrol Rapport

Tilbud

Bourgogne Vin

Bourgogne-vin er en ægte fornøjelse for vinelskere verden over. Denne ikoniske vin fra regionen Bourgogne i Frankrig er kendt for sin finesse, elegance og kompleksitet. Med sine perfekt afstemte smagsnoter og subtile aromaer er Bourgogne-vin en sand oplevelse for sanserne.

 

Bourgogne er berømt for sine højkvalitets druer...

Bourgogne-vin er en ægte fornøjelse for vinelskere verden over. Denne ikoniske vin fra regionen Bourgogne i Frankrig er kendt for sin finesse, elegance og kompleksitet. Med sine perfekt afstemte smagsnoter og subtile aromaer er Bourgogne-vin en sand oplevelse for sanserne.

 

Bourgogne er berømt for sine højkvalitets druer, især Pinot Noir til røde vine og Chardonnay til hvide vine. Den unikke kombination af jordbund, klima og ekspertise i regionen skaber vine med en bemærkelsesværdig balance mellem frugtighed, syre og tanniner.

 

Bourgogne-vinene er også berømte for deres evne til at udvikle sig over tid. De kan modnes i flasken i årtier og blive mere komplekse og dybdegående med alderen. Dette gør dem til ideelle vine til at gemme og nyde på særlige øjeblikke.

 

Uanset om du er en erfaren vinelsker eller blot ønsker at udforske verdenen af fine vine, vil Bourgogne-vin helt sikkert imponere dig. Så tag et glas, løft det og lad dig forføre af Bourgognes magiske dråber. Skål og vær glad for vin!

 

 

Mere

Bourgogne Vin 2 varer

Underkategorier

  • Cremant de Bourgogne
  • Rød Bourgogne
  • Hvid Bourgogne
  • Louis Jadot

    I Bourgogne, og navnlig i Côte d’Or, er den enkelte producents stil og integritet ofte mere betydningsfuld end den enkelte appellation eller vinmark – navnlig når man tænker på, at en given mark kan have fem forskellige ejere og dermed blive til fem forskellige vine. Med Bourgognes mangfoldighed og komplicerede sammensætning in mente, kan en seriøs og respekteret producent derfor vise sig at være nøglen, der får vinelskerens øjne op for denne fantastiske region. Det er ofte via en sådan, at de forskellige kommuners og markers typicitet lader sig afsløre.

    Maison Louis Jadot er ubetinget en af disse, og er synonym med en agtværdig og respekteret historie og et vedholdende højt kvalitetsniveau, og ikke at forglemme ejerskab af 150 ha vinmarker, hvoraf 70 af disse ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker.


    Legendariske vinmagere


    Maison Louis Jadot blev etableret i 1859, som det handelshus vi kender i dag af Louis Henri Denis Jadot. Men berømmelsen skyldes ikke mindst Louis Jadots nu legendariske vinmager, Jacques Lardière, der tiltrådte i 1970. Jacques Lardière er utvivlsomt en af vinverdenens helt store ledestjerner. En bestemt herre med en filosofisk tilgang til vinavl og vinfremstilling. Jacques’ overordnede mantra er, at de sunde drueklaser skal omdannes til vin, med et minimum af menneskelig intervention, for dermed at lade autencitet og ophav skinne igennem.

    Således finder der ingen pre-maceration sted hos Jadot, overpumpning er bandlyst, ingen øvre temperaturgrænse under gæringen, og den færdiggærede vin bliver i gæringstankene indtil skaller og kerner bundfældes ad naturens vej. Den efterfølgende fadlagring sker typisk med op til en tredjedel nye fade – fra egen bødker i øvrigt. Enhver menneskelig indgriben lukker døre fremfor at åbne dem, ifølge Jacques Lardière.

    Maison Louis Jadot ledes i dag af Pierre-Henri Gagey, hvis familie også udlejer marker til Jadot. Som teknisk direktør fungerer nu det lysende talent, Frédéric Barnier, der efter at have arbejdet side om side med Jacques Lardière igennem tre år, nu er i stand til at stå på egne ben, og videreudvikle Jacques’ eksemplariske arbejde. Jacques selv havde egentlig trukket sig tilbage, men Jadots opkøb af Resonance Vineyard i Oregons Willamette Valley trak ham ud af pensionisttilværelsen.

    Det er fristende at sige, at Louis Jadots husstil er blevet mere indsmigrende, moderne og drevet af frugt under Frédéric Barniers tid som teknisk direktør. Ydermere har han været bannerfører for at trække Maison Louis Jadot i en mere grøn og bæredygtig retning. Siden 2019 har huset således været level 3 certificeret under Haute Valeur Environnementale, med det formål at beskytte biodiversitet, vandressourcer, begrænse brug af kunstgødning og reducere CO2-udledning.

     

  • Domaine Albert Sounit

    Maison Albert Sounit har til huse i den mere end 150 år gamle vinejendom på Place du Champ de Foire i Rully, og stedet rummer nogle af områdets smukkeste vinkældre. Historisk set er kældrene også interessante, idet det faktisk bl.a. er i disse kældre, at nogle af de første Crémants de Bourgogne blev produceret.
    Knud Kjellerup overtog firmaet i 1993, og har siden sammen med sine to partnere og husets medarbejdere ihærdigt bestræbt sig på, at sætte nye standarder for kvalitetsniveauet i Côte Chalonnaise. Maison Albert Sounit ejes i dag af Knud Kjellerup, Alex Holm Jensen og Jesper Krogh.

    I 2005 erhvervedes vingården Domaine Bernollin i Jully-les-Buxy, og stedet omfatter i dag 12 ha. vinmarker. Egne vinmarker bidrager i dag med ca. 50 % af den samlede produktion. Den resterende halvdel købes, og alle vinene vinificeres på Domaine Bernollin, som efter omfattende investeringer råder over det bedst tænkelige vinificeringsudstyr.

    Albert Sounits sortiment Crémant de Bourgogne er lavet på mellem 75 – 100 % druer fra egne marker. Gæringen foregår ved druernes naturlige gær og mellem 16 – 48 måneders lagring (afhængig af type) i kældrene i Rully inden dégorgering. Udvalget består af 7 forskellige Crémants de Bourgogne – alle med hver sin karakter, men fællestrækket er frugt og finesse med en bød finish.

    Albert Sounits hvidvine vinificeres for hovedpartens vedkommende på franske egefade. Ved nedkøling af fadkældrene opnås en lang alkoholgæring, og kun druernes naturlige gær anvendes. Der anvendes i gennemsnit ca. 30 % nye fade (varierende fra 20 – 50 %). Vinene lagres mellem 8 – 12 måneder på fad. Alle vinene gennemgår en malolaktisk gæring. Bundfaldet omrøres (bâtonnage) 1 – 2 gange om ugen - afhængig af behov - varierende fra årgang til årgang. Aftapning sker uden filtrering.

    Pinot Noir’en sorteres ved sorteringsbord inden afstilkning og vinificering: Ca. 5 dages kold maceration efterfulgt af gæring ved ca. 24 – 26 grader (ca. 7 dage) og efterfølgende maceration på 3 – 6 dage inden presning og omhældning på fad. Alle rødvinene lagres på fad (10 – 16 måneder), hvoraf ca. 30 % er nye fade. Aftapning uden filtrering.

     

  • Domaine Gille

    I næsten fem århundreder har der været produceret vin på Domaine Gille, der er beliggende i den lille smukke landsby Comblanchien i Côte de Nuits. Vingården, som dækker i alt 9,5 hektar, ligger lige i smørhullet af én af Frankrigs mest berømte og prestigefyldte vinregioner.

    Vingården
    Den nuværende vingård med tilhørende kældre blev opført af Vivant Gille (1877-1938), der også har lagt navn til vingården. Men familien Gille kan trække en direkte linje helt tilbage til 1570, hvorfra vinmarkerne i Comblanchien er blevet overleveret fra far til søn. Og familienavnet "Gille" er det ældste i hele regionen. I dag er det Pierre Gille og hans søn Matthew, der står ved roret og viderefører Domaine Gille med en stor respekt for vingårdens stolte traditioner.

    Vinmarkerne
    Igennem årene er Domaine Gille stille og roligt blevet udvidet fra udelukkende at omfatte vinmarker i Nuit St. George til nu også at omfatte marker i Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny og Morey St. Denis samt marker i Côte de Beaune, bl.a. en parcel i Grand Cru marken Corton Les Renardes.

    Fra drue til vin
    Produktionen på Domaine Gille er helt klassisk. Al høst foretages med håndkraft, og druerne sorteres meget grundigt, inden de afstilkes i vinkælderen. Druerne føres herefter over i tanke, der er tilpasset størrelserne på de enkelte parceller, hvor druerne er høstet. Temperaturen på tankene sættes ned til 12 grader for at undgå, at gæringen starter for hurtigt. Udblødningen foregår over en periode på 5-7 dage for at udtrække flest mulige aromastoffer fra druerne. Efterfølgende starter gæringen helt naturligt, og i løbet af gæringen foretages "pumping over" flere gange. Der foretages "pigeage" flere gange under gæringen for at skubbe "hatten" ned i mosten for derved at udtrække yderligere farve og aroma fra druernes skind. Gæringen manipuleres ikke i et forsøg på at frembringe en særlig stilart, men foregår helt naturligt, således at vinene fra Domaine Gille i størst muligt omfang afspejler årgangen og det "terroir", hvor druerne har vokset.

    "Bourgognevine skal ikke fabrikeres eller masseproduceres. Druerne fra de små parceller skal bare fortælles os, hvor i området de har vokset og hvornår", siger Pierre Gille.

     

  • Domaine du Prieuré

    Stephen Maurice er 4. generation på Domaine du Prieuré, der er beliggende ved indgangen til den lille smukke vinby Savigny-Les-Beaune. Sammen med hustruen Lucie, og yderligere én ansat, har Stephen Maurice ansvaret for alt lige fra vinmark til færdig vin på flaske. Familien tager sig ganske enkelt af alle funktioner på den lille ejendom. Vinmarkerne, der samlet dækker et areal på 12,5 hektar, er for de flestes vedkommende beliggende tæt ved selve vineriet.

    Appellationen Savigny-les-Beaune udgøres af markerne, der ligger i den lille dal mellem mægtige Corton og Beaune. Her åbner landskabet op, og folder sig ud med vinmarker på hver sin side af Rhoin-floden. Området fik AOC status i 1937.

    Markerne, der ligger mellem 250 – 400 meters højde, har en blød stigning i starten, men bliver stejlere jo højere oppe de er beliggende. Jo højere markerne ligger i den nordlige ende, jo mere ligner undergrunden den fra Corton, mens undergrunden er mere sten og grusholdig op mod Pernand-Vergelesses. Længere nede bliver undergrunden præget af rødbrun kalksten og mere lerholdig jord med småsten. Markerne der er eksponeret mod øst har mere kalksten og sand i jorden. Med et så spændende og spraglet terroir, er det ikke underligt at der eksisterer hele 22 Premier Cru marker og yderligere 29 markbetegnelser i Savigny-Les-Beaune på de kun godt 345 hektar.

    Familien Maurice har små parceller i to Premier Cru marker i Savigny-Les-Beaune (Les Hauts Jarrons og Les Lavieres) samt parceller i Moutier Amet, Les Gollardes og Les Grands Picotins. Endvidere har familien nogle af de ældste marker i Haut Côtes de Beaune samt en 1. cru parcel i Beaune (Champs Pimont) og nogle enkelte rækker i Volnay.

     

  • Domaine Jessiaume

    Domaine Jessiaume, der blev grundlagt i 1850, har inden for de seneste årtier bevæget sig op blandet de bedste producenter, ikke kun i Santenay, men i hele Côtes de Beaune. 
     

    Frem til 2006 var der blot tale om overlevering fra den ene generation til den næste. Men siden 2006, hvor Jessiaume familien solgte ejendommen til den skotske forretningsmand David Murray, har tingene taget fart. Aftalen der blev indgået mellem parterne betød, at brødrene Marc og Pascal Jessiaume skulle drive vinproduktionen videre, mens David Murray skulle lægger planer for den fremtidige drift.
     

    David Murray – der for øvrigt også ejer Glasgows Rangers Football Club – skulle bruge nogle år på at fundere over tingene, og hans overvejelser sluttede efter høsten i 2013 hvor han meldte ud, at han ønskede at sætte et helt nyt hold til at realisere drømmen om at løfte Domaine Jessiaume op blandt de bedste i Santenay, og dermed blev sidste kapitel skrevet i familien Jessiaume’s mere end 160 år lange historie i Santenay.
     

    David Murray ansatte den amerikanske kvinde, Megan McClune, som direktør, og hun havde fra start meget klare visioner for ejendommen og indså, at der skulle gøres noget med kvaliteten ovenpå de svære årgange 2011, 2012 og 2013. Hun ansatte den unge franskmand, William Waterkyn som ny winemaker og indikerede dermed kraftigt, at hun ønskede en helt ny dagsorden. William Waterkyn var netop blevet færdig som ønolog, og hans ambitiøse, men samtidig frie sind tiltalte McClune og det passede ind i hendes målsætning om at skrive en helt ny historie på Domaine Jessiaume.
     

    Arbejdet gik i gang og kælderen blev kraftigt opgraderet med nyt og tidssvarende udstyr. Det var dog med stor respekt for ejendommens særpræg og historie, og nærmere en øvelse i at give vinene individualitet, og derfor blev der allerede i forbindelse med 2014 høsten skåret i udbytterne ligesom frugten fra flere parceller med 1. Cru status blev deklassificeret til Domaine Jessiaume’s mindre vine eller solgt til anden side, og allerede i foråret 2015 tog man de første skridt frem mod en omlægning til økologisk produktion.
     

    Domaine Jessiaume råder over ca. 9 ha vinmarker hvoraf hovedparten ligger i Santenay og tæller nogle af kommunens fineste Premier Cru-marker. Derudover ejes også parceller i Auxey-Duresses, Volnay, Pommard og Beaune, hvoraf nogle af dem er ganske små, og produktionen er derfor meget begrænset.

    Domaine Jessiaume egne parceller er fordelt som følger:
    Santenay Les Gravières 1. Cru - 4,20 ha.
    Santenay Les Gravières Blanc 1. Cru - 0,77 ha.
    Santenay La Comme 1. Cru - 0,18 ha.
    Santenay Clos Genet (Lieux-dits) - 0,53 ha.
    Auxey-Duresses Les Ecussaux 1. Cru - 0,41 ha.
    Auxey-Duresses Les Ecussaux Blanc 1. Cru - 0,31 ha.
    Auxey-Duresses - 0,25 ha.
    Volnay Les Brouillards 1. Cru - 0,26 ha.
    Volnay - 0,08 ha.
    Pommard La Combotte (Lieux-dits) - 0,18 ha.
    Beaune Les Cents Vignes 1. Cru - 1,16 ha.
     

    Dertil kommer at man tillige opkøber lidt druer, som muliggør produktion af Volnay samt Bourgogne Rouge og Bourgogne Blanc. 

  • Vincent Morey & Sophie


    Domaine Vincent & Sophie Morey blev grundlagt i 2006 da Vincents far Bernard Morey, en af Chassagnes mest berømte vinproducenter, efter 46 års arbejde delte sin ejendom mellem sine to sønner Vincent og Thomas. Vincent er den ældste og er uddannet ønolog i Beaune. Efter egen erfaring på andre vingårde (bl.a. i St. Emilion!) vendte han tilbage til faderens vingård i 1986. 20 års arbejde ved faderens side har uden tvivl påvirket ham! 2007 var hans første årgang for sig selv og druerne kom dels fra halvdelen af Bernards vinmarker, dels fra de vinmarker hustruen Sophie (hun er selv uddannet ønolog) bragte med sig fra familiens ejendom i Santenay (Domaine Ménager-Belland). I dag laver Vincent & Sophie vin i kælderen på familiens ejendom ved Les Morgeots i Chassagne. Vinmarkerne er fordelt på i alt ca. 20 ha. i Cheilly-les-Maranges, Santenay, Chassagne, Saint-Aubin og Puligny.

     

  • Domaine la Luolle

    Domaine de la Luolle er beliggende i den sydlige ende af Bourgogne i området Côte Châlonnaise. Vingården er på kun 8 hektar, og den drives af ægteparret Sandrine og Olivier Dovergne.

    Efter at have tilbragt to år på at sejle over Atlanterhavet med deres børn vendte Sandrine og Olivier Dovergne tilbage til Frankrig for at forfølge deres drøm om at etablere deres egen vingård. 

    Efter en længere oplæring hos en meget erfaren vinproducent, overtog de Domaine de la Luolle, hvor de i dag producerer et lille udvalg af økologiske vine efter biodynamiske principper.

    Før Olivier blev vinproducent, arbejdede han som ingeniør og Sandrine arbejdede som lærer. Olivier studerede ønologi og vinproduktion, og Sandrine overtog ansvaret for markedsføringen og salg af deres vine.

    Ægteparret dyrker Chardonnay og Pinot Noir på deres 8 hektar vinmarker, der er kendetegnet ved ler og kalksten. Dovergnes arbejder målrettet for at bevare biodiversiteten på ejendommen via organiske og biodynamiske principper. Al pløjning og markarbejde foregår med håndkraft og i vingårdens kælder er Oliviers mantra; "less is more."

     

Viser 1 - 2 af 2
Viser 1 - 2 af 2